Spelers van Rozenburg vieren feest na laatste fluitsignaal in finalewedstrijd van de nacompetitie tegen Zuidland (foto: John de Pater)
Spelers van Rozenburg vieren feest na laatste fluitsignaal in finalewedstrijd van de nacompetitie tegen Zuidland (foto: John de Pater) (Foto: )

Nauta: 'Bijzonder om te promoveren'

Heenvlieter Peter Marcel Nauta promoveerde in het inmiddels afgelopen seizoen met Rozenburg naar de tweede klasse. Via de nacompetitie, met zeges op Kethel Spaland, OSV Oud-Beijerland en Zuidland. "Wel bijzonder om in mijn eerste jaar bij Rozenburg direct te promoveren. We hebben het goed gevierd", lacht trainer Nauta.

door Cris Rolandus

HEENVLIET – In de reguliere competitie was Rozenburg als derde geëindigd, achter het ongenaakbare FC Binnenmaas en OSV Oud-Beijerland. De kampioen liet nauwelijks steken vallen in 3D en had na 26 duels veertien punten meer dan Nauta's team. "We hoopten wel dichter in de buurt te komen, zeker toen wij in een flow zaten, maar door een dipje bleef FC Binnenmaas altijd ver buiten bereik. Gelukkig hebben wij de boel op het juiste moment weer aan de praat gekregen."

Dat juiste moment was in de nacompetitie, met een zwak Kethel Spaland als eerste tegenstander (5-1 winst), een gelijkwaardig OSV (winst na strafschoppen) als tweede opponent en Zuidland in de finaleronde op neutraal terrein. Rozenburg won dat duel na verlenging met 3-2. "Wij hebben eigenlijk drie keer uit gespeeld, bij OSV op kunstgras zelfs. Dat wil je liever niet. Het zat heel dicht bij elkaar, in de competitie hadden wij nog met 6-1 verloren bij OSV. Wij misten geen enkele strafschop na 120 minuten voetballen", aldus Nauta.

In de finale tegen Zuidland was ook een verlenging nodig, maar kwam het niet tot penalty's. "In de eerste vijftien minuten dacht ik echt dat wij zouden worden overlopen. We kwamen ook op achterstand en na wat omzettingen kregen wij meer grip op het duel. De ontlading na afloop was enorm. Voor mijn gevoel was het ineens afgelopen, ik had de tijd niet meer in de gaten en ineens floot de scheidsrechter af. Een ultiem moment, dat wil je eigenlijk iedere week natuurlijk. Daar doe je het voor."

In de tweede klasse wacht Rozenburg een andere uitdaging. "Rechtstreeks veilig spelen is het doel in een zware competitie. Diverse clubs hebben legers nieuwe spelers gehaald. Wij niet."

Shopbox

Meer berichten