Wethouder Leon Soeterboek is maar wat trots op het gevarieerde programma van het SpijkenisseFestival 2019. Foto: Joop van der Hor.
Wethouder Leon Soeterboek is maar wat trots op het gevarieerde programma van het SpijkenisseFestival 2019. Foto: Joop van der Hor. (Foto: Joop van der Hor)

Grandioze line-up SpijkenisseFestival

Wethouder Leo Soeterboek, verantwoordelijk voor welzijn, cultuur en evenementen, reageerde vorige week bij de perspresentatie in theater De Stoep kort en krachtig op de bekendmaking van het programma van het SpijkenisseFestival 2019; 'Grandioos, dit is een programma voor jong en oud en voor elk wat wils'.

door Joop van der Hor

SPIJKENISSE - Van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september vinden optredens plaats van een keur aan bekende artiesten en aanstormend talent. Op verschillende podia in het Winkelhart en op het hoofdpodium op de Markt naast de oude dorpskerk en de Boekenberg en in de bibliotheek zelf is het een komen en gaan van muzikanten. Bezoekers kunnen genieten van optredens van rapper Jonna Fraser, DJ Ruviëne La Cruz, Danny Vera, Glennis Grace, Tim Akkerman, het prestigieuze 17-koppige Jazz Orchestra of The Concertgebouw met topzangeres Fay Claassen.

Maar ook Dance DJ's van Puls uit Nissewaard, Tim van Werd, Kamal Basu, Freddy Moreira en het uit Rusland afkomstige internationaal bekende duo Matisse & Sadko die ook heeft samengewerkt met de beroemde Spijkenisser DJ Afro Jack. Over de laatste zegt wethouder Soeterboek, die zelf leadzanger is van de bekende coverband De Juf: "Die gaat echt nog wel eens in zijn geboortestad optreden, dat is zeker. De vraag is en blijft alleen wanneer." Soeterboek kampt met hetzelfde probleem als zijn voorganger Kees Dijkman; het ontbreekt Spijkenisse vooralsnog aan een goede evenementenlocatie. Wederom vindt het SpijkenisserFestival plaats op de Markt, een locatie waarvan overigens opvallend weinig klachten over worden ontvangen over geluid en overlast.

De wethouder heeft de wens uitgesproken op terugkeer van het enkele jaren geleden verdwenen Binnenstadsfestival, een tweede gratis muziekevenement met optredens van artiesten die Spijkenisse terug op de evenementenkaart moet zetten. Wesley Kokken, combinatiefunctionaris Zorg & Samenleving zou er graag aan mee willen werken. Eerder was Kokken verantwoordelijk voor een minder geslaagd evenement op het Noordereiland maar dat had vooral met het ontbreken van voldoende financiën te maken. "Een festival als dit kan niet zonder sponsors, het is dan ook fijn om te zien dat er zoveel bedrijven zijn die hun steentje willen bijdragen", zo laat hij tevreden weten.

Maar ook de lokale middenstand doet een duit in het gezelligheidszakje. Op het Theaterplein naast theater De Stoep en in de rest van het stadshart zorgen de winkeliers voor extra vertier tijdens het SpijkenisseFestival en na afloop van elke festivaldag zijn er afterparty's in de diverse horecagelegenheden in het centrum. Zondag 1 september treedt op het hoofdpodium op de Markt publiekstrekker Glennis Grace met haar liveband op. Later dit jaar staat ze in het Rotterdamse sportpaleis Ahoy met een avondvullende show, een tribute aan haar grote voorbeeld Whitney Housten.

Shopbox

Meer berichten