Joop Zoetemelk opent de Wielerronde in Abbenbroek zaterdag en neemt deel aan de koppeltijdrit. Foto: PR
Joop Zoetemelk opent de Wielerronde in Abbenbroek zaterdag en neemt deel aan de koppeltijdrit. Foto: PR

Joop Zoetemelk bij Wielerronde van Abbenbroek

Op zaterdag 13 juli as zal Oud Tour de France winnaar en oud wereldkampioen Joop Zoetemelk in actie komen bij de 39e editie van de wielerronde van Abbenbroek. Zoetemelk zal niet alleen startschot lossen en bij de huldigingen actief zijn maar zal zelf ook deelnemen aan de koppeltijdrit.

Abbenbroek - Om 10 uur zal de start zijn van de sportklasse(52 km) waar ruim 80 renners uit heel Nederland zich aangemeld hebben. Regionale renners zij oa Emiel van Dijk, Marco van Leeuwen, Leon Oosters (Hellevoetsluis) Willem Kegge (Vierpolders) Bryan Meijninger (Heenvliet) Jerry de Graaf (Geervliet). De elite vrouwen zullen om 11.15 starten voor 64 km. Regionale rensters zijn Delore en Chanella Stougje, Claudia van Dijk (Zuidland) Marieke van Witzenburg (Brielle). Om 13 uur is de start van de elite/beloften/amateurs(90KM) en ook hier al ruim 80 aanmeldingen met meervoudig winnaar in Abbenbroek Michael Vingerling (Hellevoetsluis), Jordi Talen (Spijkenisse) Louis de Koning, Kasper Schotte (Zuidland).

Om 15.15 uur is de Rabobank Dikke bandenrace. De koppeltijdrit waarnaar verwachting zo'n 150 koppels aan deel zullen nemen zal om 17 uur starten. Naast Joop Zoetemelk komt ook de bondscoach van de Nederlandse profs, Koos Moerenhout aan de start. Informatie en inschrijven over de koppeltijdrit vind je op: Wielerrondevanabbenbroek.nl.

Shopbox

Meer berichten