Politiek nieuws

Nissewaard Lokaal op festival

Nissewaard - Nissewaard Lokaal was afgelopen zondag 7 juli aanwezig op het drukbezochte Vlieger- en Foodtruckfestival. De partij deelde ansichtkaarten uit aan de bezoekers en spraken diverse inwoners over lokale, politieke zaken. De ansichtkaarten vonden gretig aftrek, waardoor de partij al snel door de gehele voorraad heen was. Inwoners geven aan de kaarten graag te willen verzenden aan familie en vrienden in het land om te laten zien hoe mooi Nissewaard is. Het mooie weer bracht veel mensen op de been. Het was niet te warm, droog en met genoeg wind voor de vliegers.

PvdA plogt mee

Spijkenisse - Zondag was het jaarlijkse Vliegerfestival aan de Maasboulevard in Spijkenisse. Tijdens dit festival was er weer een Plogging-actie: zwerfvuil opruimen terwijl je wandelt, hardloopt, fietst of je hond uitlaat. Op de Maasboulevard werden slingers gemaakt van afval en deze werden opgehangen om aandacht te vragen voor zwerfafval. Aad en Wim van PvdA Nissewaard hielpen een handje mee.

Molenwei in gesprek met PvdA

Nissewaard - PvdA Nissewaard heeft zaterdag opnieuw een bezoek gebracht aan de Molenwei in Spijkenisse. Eerder dit jaar deed de PvdA dit ook al, maar om een goed beeld te krijgen van de buurt wil de PvdA zoveel mogelijk bewoners spreken en ging een groep mensen van de PvdA nog eens terug. Deze keer werden bewoners van de Schoestraat en de Kaarstraat gesproken. De reacties van de bewoners waren behoorlijk eenduidig: de rust en dichtbij het Centrum wonen zijn pluspunten. Wat om verbeteringen vraagt zijn het onderhoud van de woningen vanwege last van vocht en schimmels en de geluidsoverlast en fijnstof van Groene Kruisweg en Schenkelweg. "Beide zaken zijn niet goed voor de gezondheid", zegt raadslid Aad Struijk. De gesprekken gingen ook over het verkeer, verpaupering en overlast in de buurt. Bewoners zijn blij dat gesproken wordt over het starten met buurtpreventie in de Molenwei.

Shopbox

Meer berichten