Voetballers van Abbenbroek vorig seizoen in actie in de vierde klasse (archieffoto: John de Pater)
Voetballers van Abbenbroek vorig seizoen in actie in de vierde klasse (archieffoto: John de Pater) (Foto: john de pater)

Abbenbroek flink aan het verbouwen

In november vorig jaar begon Michel Blok als voorzitter van voetbalvereniging Abbenbroek. Als opvolger van Hans Brinkman, die een kwarteeuw preses was van de club. "Zo lang blijf ik niet zitten", lacht de 38-jarige clubman. "Maar het bevalt prima. Het is druk momenteel, heel druk, met de verbouwingen op het complex."

door Cris Rolandus

ABBENBROEK – Verbouwingen die afgerond moeten zijn voor de start van het nieuwe voetbalseizoen. "Ergens in augustus dus. We zijn de complete kantine aan het verbouwen, binnen en buiten. En ook het terras. Dat moet echt gebeuren, om straks weer een mooie en nette accommodatie te hebben. We steken daar met een groep mensen veel energie in", vertelt Blok, oud-speler van de hoofdmacht van Abbenbroek.

De vereniging heeft een nieuw bestuur, met Blok aan het hoofd daarvan. "Er komt veel op een voorzitter af. Dingen waar je eigenlijk als speler niet echt bij stilstaat. Het is veel praten. Alles moet overlegd worden en dan komen mensen vaak naar de voorzitter. Wij willen duidelijker worden, ook via onze website meer communiceren naar onze leden", aldus Blok. Abbenbroek telt momenteel zo'n 150 leden. "We willen graag doorgroeien, maar we weten tegelijkertijd ook dat dat moeilijk is in een dorp. We praten daar veel over. Kijk, wij liggen tussen de clubs Zuidland en GHVV '13 in, hoe krijg je de mensen dan onze kant op? Wij onderscheiden ons in gezelligheid. Dat is altijd al zo geweest bij Abbenbroek. Maar we willen toch ook met het eerste team op een zo hoog mogelijk niveau spelen."

En zo hoog mogelijk betekent in dit geval acteren in de derde klasse. "Daar willen wij wel naartoe, dat is al een aantal jaar zo. Maar makkelijk is dat natuurlijk niet. Een kleine club betekent ook een kleine selectie. Als er even iets tegenzit in een seizoen, wordt het lastig. We hebben weer een aantal nieuwe spelers, het zou mooi zijn als we een keer een periode kunnen grijpen en die prijs dan kunnen omzetten in promotie naar de derde klasse", besluit de huidige voorzitter en oud-speler van Abbenbroek.

Het eerste team van voetbalvereniging Abbenbroek is door de KNVB voor het seizoen 2019/2020 ingedeeld in de zaterdag vierde klasse H. Het visitekaartje van de club komt in die afdeling de volgende tegenstanders tegen: Excelsior Rotterdam, GOZ, Goudswaardse Boys, NBSVV, Pernis, Piershil, WCR, SCO '63, Simonshaven, WCR, ZBVH, Zinkwegse Boys en Hekelingen. Piershil en Pernis speelden vorig seizoen nog in de derde klasse. Piershil degradeerde rechtstreeks, Pernis via de nacompetitie.

Shopbox

Meer berichten