De deelneemsters aan het 7e Goede Doelen Dames Dubbel tennis Toernooi bij LTC De Hartel met de cheque en de oprichtster van de stichting Villa Joep  Leontien Heisen tevens moeder van Joep. Foto: Piet Luijten
De deelneemsters aan het 7e Goede Doelen Dames Dubbel tennis Toernooi bij LTC De Hartel met de cheque en de oprichtster van de stichting Villa Joep Leontien Heisen tevens moeder van Joep. Foto: Piet Luijten (Foto: Joop van der Hor)

Sportief, positief en sociaal betrokken

Je inzetten voor een goed doel, dat doen gelukkig talloze mensen uit deze omgeving. Maar dat een grote vaste groep van dames van veelal middelbare leeftijd zich al voor het 7e achtereenvolgende jaar op sportieve wijze inzet, mag bijzonder genoemd worden.

door Joop van der Hor

SPIJKENISSE - Ze kan onmogelijk naar elk evenement afreizen om persoonlijk het bijeengehaalde geld op te halen. Maar voor de bij LTV De Hartel tennissende groep dames komt Leontien Heisen, moeder van de aan neuroblastoom overleden Joep, graag naar Spijkenisse. "Dit is zo bijzonder wat hier gebeurt. Als je hier binnenstapt dan komt een stroom aan positiviteit en sociale betrokkenheid als een warme golf op je af. Ik ben er elke keer weer door geraakt wat deze damesgroep, de in Spijkenisse bekende New Yorksteppers en ook Els Barendregt van Move On elke keer weer organiseren en presteren, werkelijk uniek en bijzonder."

Leontien is in de loop der jaren al heel vaak verrast door prachtige initiatieven en de bedragen die daarbij worden opgehaald. Haar stichting, bestaande uit een supergemotiveerd bestuur van allemaal vrijwilligers en ambassadeurs, mag zich dankzij tal van acties, optimale PR en dankzij ook de steun van deze krant verheugen in een goede naamsbekendheid. Maar nog te vaak moet zij uitleggen dat er echt geen enkele eurocent aan de strijkstok blijft hangen. "Ons bestuur en vrijwilligers krijgen zelfs geen onkostenvergoeding en betalen de benzine voor ritten naar ouders van kinderen met neuroblastoom of de voor Villa Joep georganiseerde inzamelacties uit eigen zak. Elke cent gaat naar onderzoek aldus de moeder van 3 dochters en 1 zoon die zelf met dochter Donna de 4-daagse van Nijmegen gaat lopen om de aandacht op de stichting te vestigen en geld bij elkaar te sprokkelen.

De initiatiefneemsters die elk jaar een groot tennis en verwenevenement organiseren bestaat uit 5 dames en tal van helpers die dagen en soms wekenlang met de voorbereidingen bezig zijn en de lokale middenstand aflopen voor een prijsje voor de loterij of levensmiddelen waarmee het Goede Doelen Diner kan worden bereidt, zodat elke ingezamelde sponsor-euro naar Villa Joep gaat.

Zo heeft de eigenaar van de nieuwe Supermarkt de Schenkel aan de IJsselstraat Joep met zijn vriendinnen gratis boodschappen laten doen. De Turkse eigenaar is blij dat hij iets voor Joep heeft mogen doen: "Als we allemaal een beetje helpen verdwijnt deze verschrikkelijke ziekte misschien, dat zou heel goed zijn toch!" De deelneemsters aan het toernooi hebben zich door familie en vrienden laten sponsoren. Tineke Kranenburg: "Wij zijn allemaal moeders en oma's. Blij dat we ons voor Joep kunnen inzetten."

Neuroblastoom is een gevreesde vorm van kinderkanker. De stichting Villa Joep zamelt via tal van hulpacties al ruim 7 jaar geld in om onderzoek te financieren die deze helaas nog steeds vaak dodelijke ziekte voorgoed de wereld uit moet helpen. In het Prinses Maxima ziekenhuis te Utrecht wordt onafgebroken onderzoek naar mogelijke genezing verricht dat betaalt wordt vanuit de stichting Villa Joep. Oprichtster hiervan is Leontien Heisen die haar zoontje Joep op 13-jarige leeftijd aan deze verschrikkelijke ziekte verloor. In onze regio is de ziekte helaas bekend vanwege meerdere sterfgevallen onder jonge kinderen.

Shopbox

Meer berichten