Kort nieuws

Vooruit nog één bakkie

Spijkenisse - De expositie 'Koffie, koffie, een lekker bakkie' loopt af om plaats te maken voor een nieuwe expositie over speelgoed, waarvan de opening een week is uitgesteld en nu wordt geopend op 27 juli, en daarom is deze expositie nu echt voor het laatst nog te bezichtigen in het weekend van zaterdag 20 en zondag 14 juli van 13.00 tot 16.30 uur in de museumwoning 'Back to the sixties' aan de Eikenlaan 37A (in het wooncomplex de Serreburgh). De expositie gaat over de wijze van koffie zetten en geeft een beeld van koffiebranders.

Vrijwilligers academie

Nissewaard - Vlak voor de zomervakantie kijken we terug op een geslaagde start van de vrijwilligersacademie met een gevarieerd trainingsaanbod. Nu is een rustige periode aangebroken en is er een zomerstop. Maar nieuwe trainingen en bijeenkomsten voor het najaar staan al online. Stichting MEE verzorgde een cursus Timemanagement en Gebarentaal. Taalhuis Nissewaard hielp vrijwilligers met het begrijpen van cultuurverschillen. Pameijer Plus zette in op persoonlijke ontwikkeling met diverse trainingen. Vanuit de Boekenberg werden vrijwilligers met cursussen wegwijs gemaakt in de digitale wereld. En het team combinatiefunctionarissen van Gemeente Nissewaard dook samen met vrijwilligers uit het verenigingsleven in onderwerpen als sponsoring.

Het Informatiepunt Vrijwilligers in De Boekenberg houdt van zondag 21 juli tot en met maandag 26 augustus een zomerstop. In de maanden juli en augustus worden er ook geen trainingen aangeboden via de Vrijwilligers Academie Nissewaard. Vanaf september kun je weer bij ons terecht voor een gloednieuw trainingsaanbod. Kijk op www.vrijwilligersacademienissewaard.nl, aanmelden kan al.

Vliegshow modelclub

Regio - Op zondag 28 juli organiseert E.M.C.R. Rozenburg, de modelvliegclub voor de regio Rotterdam op de Landtong in Rozenburg, voor de vijfde keer een grote internationale Modelvliegshow, waar toeschouwers zullen genieten van meeslepende demonstraties met modelvliegtuigen, helikopters en jets. Om een beeld te krijgen van de modelvliegshow bekijk het filmpje.

Shopbox

Meer berichten