Veel bezorgde bewoners uit Noord en Geervliet kwamen naar de informatie avond. (Foto Martin M. Marcus)
Veel bezorgde bewoners uit Noord en Geervliet kwamen naar de informatie avond. (Foto Martin M. Marcus) (Foto: )

Onrust over windmolens bij Spijkenisse-Noord

De mogelijke komst van een viertal windmolens aan de Plaatweg in Spijkenisse- Noord zorgde voor de nodige onrust bij de bezoekers van een informatieavond in het Wijkcentrum Noord afgelopen donderdag. Maar er waren ook diverse bewoners, die er eigenlijk wel een slaatje uit willen slaan.

door Martin M. Marcus

Nissewaard - De overlast die de Geervlieters ervaren met de windturbines langs de A15, was voor een nogal wat bewoners de reden om bij deze informatieavond een kijkje te nemen. Maar de informatie was nogal summier. Op diverse detailkaarten was niet meer dan een lange, rode streep getrokken. Daarlangs zouden de vier turbines ergens kunnen komen. Maar die streep begon bij het sluisje in het verversingskanaal, langs de Plaatweg langs het hele kanaal tot de bebouwing van Geervliet. Het werd daardoor bij diverse, aanwezige Geervlieters wit rond de neus.

In het verleden heeft de gemeente Nissewaard, onder druk van de provincie Zuid-Holland, een voorstel gedaan om te onderzoeken of de vier windturbines in de buurt van de Hartelbrug zouden kunnen komen. Het voorstel van het vorige college van B&W was om twee turbines ten westen van de brug, dus ter hoogte van het park en de begraafplaats te plaatsen. De andere twee zouden ten oosten van de brug komen. Maar nu is het zoekgebied uitgebreid met de Plaatweg, waar ook woningen staan en daardoor komen de turbines ook heel dichtbij de flats in Spijkenisse-Noord.

Op de informatieavond waren er ook diverse vertegenwoordigers van de coöperatieve Vereniging Voorne-Putten Energie. Zij stellen: "Als de turbines er toch moeten komen, dan kunnen we er ook voordeel van hebben en inspraak over hebben." Dus willen ze in deze vorm van een coöperatie participeren en er rendement uithalen. Opvallend is wel dat deze coöperatie is ontstaan uit de inmiddels opgeheven Milieugroep en diverse (oud) leden van linkse politieke partijen.

Shopbox

Meer berichten