Voorzitter Ad Wolterbeek op het mooie complex van LTV de Hartel (foto: John de Pater)
Voorzitter Ad Wolterbeek op het mooie complex van LTV de Hartel (foto: John de Pater)

LTV de Hartel hoopt op meer jeugd

Ad Wolterbeek is sinds 2016 weer voorzitter van LTV de Hartel. Daarvoor was hij ook veertien jaar preses van de tennisvereniging. Wolterbeek doet het graag, maar hij maakt zich ook zorgen. "In 2016, toen de club 50 jaar bestond, had De Hartel geen voorzitter. Dat kan niet. Toen ben ik er weer ingestapt. Het invullen van het kader blijft een probleem."

door Cris Rolandus

SPIJKENISSE Het huidige bestuur van LTV de Hartel bestaat uit zes man. "Al twee jaar, voorheen hadden wij zeven bestuursleden. We zijn nog steeds zoekende, maar je komt eigenlijk altijd bij dezelfde mensen uit. Mensen willen zich niet meer vastleggen, de agenda's zitten vol. Dat zie je ook wel terug in de toernooien. Zie je toch minder mensen. Wellicht moeten wij denken aan een andere opzet, een evenement op een compactere manier indelen", aldus Wolterbeek.

De zomerperiode is voor LTV de Hartel relatief rustig. "Ja, onze toernooien zijn eigenlijk al geweest. Een dubbeltoernooi in het voorjaar en het grote open toernooi hebben wij een paar weken geleden afgesloten. Wij doen juist veel in het voorjaar, in de maanden juli, augustus en september minder. In die periode gaan veel mensen op vakantie. In oktober begint de herfstcompetitie weer, doen wij met vijftien teams aan mee."

LTV de Hartel heeft momenteel driehonderd leden. "In de hoogtijdagen, zo'n twintig jaar geleden, waren dat er 525. Toen hadden wij zelfs een wachtlijst. LTC Spijkenisse ook trouwens. Ik denk dat tennis toen populairder was. Natuurlijk hebben wij in Nederland met Kiki Bertens nu een topspeelster, maar dat is ook pas sinds enkele jaren. Toen Richard Krajicek in de jaren negentig meedeed in de top was tennis enorm populair", aldus de voorzitter van de tennisclub. De jeugd weet LTV de Hartel maar mondjesmaat te vinden. "Wij hebben 35 jeugdleden. Dat proberen wij wel op te krikken. Door scholen te benaderen, of een vriendjes/vriendinnetjes-toernooi te organiseren. De kinderen krijgen les op de club, maar kunnen verder weinig spelen. Te weinig maatjes of spelers van hetzelfde niveau."

Ad Wolterbeek van LTV de Hartel hoopt meer jeugdleden naar de vereniging te trekken. "Wij hebben nu niet veel jeugdleden. Ze hebben weinig maatjes om mee te spelen, buiten de lessen om. Vriendjes van andere verenigingen kunnen dus ook bij ons spelen. Als ze ergens lid zijn, kunnen ze ook bij ons komen spelen. En leden van De Hartel ook bij andere clubs", aldus de voorzitter. LTV de Hartel beschikt over zes kunststof gravelbanen. "Op die banen kan het hele jaar gespeeld worden."

Shopbox

Meer berichten