VPN stelt vragen aan het college

De nieuwe Volkspartij Nissewaard stelt aan het college van B&W veel schriftelijke vragen, die het college in de komende periode ook schriftelijk mag afdoen.

door Martin Marcus

Nissewaard - De eerste vragen gaan over het al dan niet tekenen van contracten van cliënten, die bij 'Nissewaard Werkt aan de slag moeten. De partij vraagt zich af hoe het kan, dat wethouder Bal aangeeft, dat er sinds februari geen contracten meer worden verstuurd. Maar de partij heeft wel een contract in bezit, dat 3 weken geleden om zeven uur in de avond door een cliënt ontvangen is en binnen 20 uur getekend teruggestuurd moest worden.

De uitspraak van de Autoriteit Persoonsgegevens over de vingerscan leidde ook tot vragen. "Klopt het dat de gemeente betrokken bijstandsgerechtigden niet op de hoogte heeft gesteld van de beslissing van deze instantie?" vraagt fractievoorzitter Peter van der Velden. "En wordt daardoor het recht van bezwaar en beroep door het uitblijven van een bericht niet in gevaar gebracht, omdat de termijn bijna is verstreken? Ligt de verantwoordelijkheid van het informeren bij het gemeentestuur?
Tot slot vraagt raadslid Boy Wildeboer af: "Is de burgemeester van zins de komende Boerkawet te handhaven?"

Shopbox

Meer berichten