Niels Duinker met collega-comedian Danny Devaney en de baas Dolly Parton. (Foto: PR)
Niels Duinker met collega-comedian Danny Devaney en de baas Dolly Parton. (Foto: PR) (Foto: )

Jongleur Niels Duinker in Vegas

De jonge Spijkenisser jongleur, Niels Duinker, laat weer eens iets van zich horen: "Hier een korte update vanuit Amerika. Met mijn jongleren treed ik nu voor het derde jaar op rij op hier in Tennessee (VS), in het Comedy Barn Theater. De show waarin ik nu dagelijks optreed, wordt heel goed bezocht."

Las Vegas - De Comedy Barn show opende haar deuren in 1995 in de geboortestad van de beroemde zangeres Dolly Parton. Zij is nu de eigenaresse van dit theater met 800 zitplaatsen, waar 7 dagen per week, 2 keer per dag een voorstelling is. Niels: "Sinds 2017 heb ik in de voorstelling een solo spot van ongeveer 20 minuten, die ik vul met 'comedy jongleren'. Dit is een combinatie van interactief jongleren en stand-up comedy."

Record

Naast de shows heeft hij elke ochtend tijd om aan zijn eigen projecten te werken. Vorige maand heeft hij een nieuw Guinness World Record verbroken. Hij is nu een eigen jongleermerk aan het opzetten. "De studie Werktuigbouwkunde die ik aan de TU Delft gevolgd heb, komt me eindelijk goed van pas," zegt hij tevreden. "Naast de diverse jongleerattributen heb ik in het afgelopen jaar ook aan verscheidene jongleerboeken gewerkt. Op dit moment werk ik samen aan een biografie over de legendarische Nederlandse jongleur en mijn mentor, Freddy Kenton."

Shopbox

Meer berichten