Feyenoord-spelers vlak voor aanvang van het oefenduel met Southampton van afgelopen zondag (foto: John de Pater)
Feyenoord-spelers vlak voor aanvang van het oefenduel met Southampton van afgelopen zondag (foto: John de Pater) (Foto: )

Voetbaltrainers: Feyenoord derde

De eredivisie gaat komend weekend weer van start. In de eerste speelronde staat direct de Rotterdamse stadsderby tussen Feyenoord en Sparta op het programma in de Kuip. Ajax en PSV openen het seizoen 2019/2020 tegen respectievelijk Vitesse en FC Twente. Voetbaltrainers uit de regio denken dat Feyenoord geen rol van betekenis gaat spelen in de strijd om het landskampioenschap.

door Cris Rolandus

SPIJKENISSE - Heenvlieter Peter Marcel Nauta, trainer van de kersverse tweedeklasser Rozenburg, denkt dat landstitel in Amsterdam blijft. "Ajax heeft de beste papieren, nog los van mogelijke transfers in de laatste maand. Ik heb het idee dat Ajax ook goed heeft ingekocht en weer talentvolle jeugd heeft. Jongens die vrij snel gaan aanklampen. PSV is de enige concurrent, al vind ik die ploeg verdedigend kwetsbaar. Feyenoord ligt mijlenver achter Ajax en PSV. De titel is absoluut niet haalbaar. Wellicht dat ze in het bekertoernooi een rol van betekenis kunnen spelen." Oud-prof Adri van Tiggelen zet na lang nadenken in op PSV. "Een gokje, omdat het mijn oude club is. Ik vind het moeilijk om een voorspelling te doen, in de voorbereiding zijn de clubs vaak nog aan het rommelen. Maar Feyenoord gaat sowieso geen potten breken als er geen versterkingen bij komen. Bij die club is niet veel veranderd ten opzichte van vorig seizoen. En in de spits staat Dylan Vente, hij is te licht. Feyenoord heeft de nu nog geblesseerde Nicolai Jørgensen echt nodig", zegt de voormalig trainer van onder meer Spijkenisse en Zuidland. Rob Vuik, trainer van OVV, is niet te spreken over de defensie van Feyenoord. "Het is verdedigend zo zwak. Feyenoord wordt derde, achter Ajax en PSV. Ajax is favoriet, ondanks het vertrek van een aantal spelers. PSV vind ik ook een stuk minder. Trainer Jaap Stam wil met Feyenoord vooruit voetballen, maar daar moet je wel het materiaal voor hebben. Het is zo traag, opbouwend niet goed." Ronard Venekamp (Rhoon): "Feyenoord is dolende. Het zit helemaal niet goed bij die club. Ik denk niet dat de selecties van AZ en FC Utrecht minder zijn dan die van Feyenoord."

Shopbox

Meer berichten