Elly Peeren is klaar voor een nieuwe start in haar leven. Binnenkort start zij in het Limburgse Steyl een woonvorm voor mensen met dementie. foto: Edpafoto
Elly Peeren is klaar voor een nieuwe start in haar leven. Binnenkort start zij in het Limburgse Steyl een woonvorm voor mensen met dementie. foto: Edpafoto (Foto: Edpa Photo)

Klaar voor nieuwe start in haar leven

Patricia van den Blink

Spijkenisse- "Ik wil al heel lang als zelfstandige aan de slag, maar het is er nooit van gekomen", vertelt Elly. Dat ze speciaal kiest om deze vorm van wonen op te zetten, komt niet 'uit de lucht vallen'. "Als ik naar de tv kijk word ik heel droevig hoe het in sommige instellingen is gesteld met de verzorging en ondersteuning van de bewoners", zegt ze. Gelukkig zijn er ook veel goede instellingen. "Maar ook een behoorlijk aantal waar het goed mis is", weet ze. Elly vervolgt: "Ik vind dat mensen met dementie in de laatste fase van hun leven, recht hebben op goede zorg met aandacht en een luisterend oor. Mensen moeten eigenlijk het leven kunnen blijven leiden dat ze al deden, alleen dan in een woning met zorg. Het is al lastig als je op hoge leeftijd moet gaan verhuizen. Je bent vergeetachtig en afhankelijk van iemand die je verzorgd. Het is dan fijn als je het leven kan leiden dat je gewend bent, of tenminste zoveel mogelijk." En deze vorm van wonen denkt Elly gevonden te hebben. "Zes jaar lang werk ik al met Llolyd Veira samen. Hij werkt samen met een zakelijk partner Jan Willem van der Linden vanuit het bedrijf Real Estate. Samen zijn we aan het kijken om een bedrijf van de grond te krijgen. Nu gaat het eindelijk lukken. Lloyd is voor Real Estate op zoek naar panden die verbouwd kunnen worden tot woningen voor ouderen en mensen met een hulpvraag. Real Estate verhuurt straks de woningen, en vanuit mijn bedrijf Residence Bougainville ga ik de zorg leveren", legt Elly het plan uit. In het Limburgse dorpje Steyl is het voormalig politiebureau omgebouwd tot geschikte woningen voor de doelgroep. Om haar droom te kunnen realiseren heeft ze andere activiteiten wel moeten opgeven. Elly: "Ik vind het niet moeilijk om mijn werk achter te moeten laten. Bij mijn laatste werkgever was ik al bezig met Residence Bougainville. Wat ik wel lastig vond is het afscheid nemen van de Spuigasten en Happy Days. Beide koren heb ik met heel veel plezier gedirigeerd. Alleen is het niet meer te combineren: werken, bedrijf oprichten en 3 koren dirigeren. The Kelagio Singers blijf ik wel dirigeren, omdat de leden, een verstandelijke beperking hebben. Het is lastig om voor hen een nieuwe dirigent te vinden. Bij de Spuigasten en Happy Days is dat gelukkig wel gelukt. Elly: "Er komt nu een nieuwe uitdaging aan. In de loop van de jaren heb ik gemerkt dat ik het leuk vind om iets nieuws te toen op werkgebied. Per 29 juli ga ik als Consultant van start, dit op freelance basis, zodat ik het kan combineren met Residence Bougainville. Daar krijg ik een eigen kantoor en er is een logeerruimte in het pand, waar ik doordeweeks verblijf".Elly is dan ook helemaal klaar voor een nieuwe start in haar leven.

Shopbox

Meer berichten