De Fokveedag in Hellevoetsluis begon leuk maar werd overschaduwd door ongelukken.    Foto: Roel van Deursen
De Fokveedag in Hellevoetsluis begon leuk maar werd overschaduwd door ongelukken. Foto: Roel van Deursen (Foto: )

Fokveedag Hellevoetsluis krijgt een zwart randje

Van de redactie

Afgelopen zaterdag vond de traditionele Fokveedag in Hellevoetsluis plaats. Twee ongelukken plaatsten echter een grote domper op het anders zo vrolijke plattelands-evenement.

regio - Het eerste ongeval vond aan het einde van de keuringsdag plaats op het Fokveedag-terrein. Een koe overliep haar begeleider, die daarbij een hoofdwond opliep. EHBO'ers verleenden eerste hulp, waarna het ambulancepersoneel en het personeel van de traumahelikopter hun werk overnamen. De man werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij maakt het, naar omstandigheden, goed.

Tot overmaat van ramp vond op de openbare weg voor het Fokveedag-terrein een ongeluk plaats van de verkeersregelaars aan. Zondagochtend 11 augustus overleed de verkeersregelaar in het ziekenhuis aan de gevolgen van zijn verwondingen. Het bestuur, de vrijwillige medewerkers en deelnemers van Fokveedag Hellevoetsluis zijn diep geraakt door dit ongeval. Hun gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw, kinderen, familieleden en collega's.

De keuring werd door deze ongelukken gestaakt. De jury benoemde de driejarige Bea 176 van Jan Willem Hoftijzer uit Zwartewaal achteraf tot winnaar van de dag.
Alle uitslagen van de keuringen en de kalverbegeleidingswedstrijden zijn binnenkort te vinden op de website van Fokveedag Hellevoetsluis

Een triest einde van een dag vol activiteiten. Tijdens de Fokveedag Hellevoetsluis kunnen boeren, burgers en buitenlui, jong en oud niet alleen genieten van imposante koeien maar ook van het mooie boerenleven op Voorne-Putten.
Verder kwamen ook de liefhebbers van oude trekkers en machines aan hun trekken. Tijdens de Fokveedag stonden de mooiste exemplaren van Voorne-Putten in slagorde opgesteld. En de eigenaren gaven graag tekst en uitleg. Kinderen konden zich vermaken door een rondje te rijden op een kameel of een pony, spelletjes te spelen of door vreemde capriolen uit te halen op een 'stier'. Er was een trekpaardenshow en een demonstratie met honden die frisbees vingen.

Klik hier voor het filmpje 


 

Shopbox

Meer berichten