Jill(L) en Lisette(R) hopen dat ze uiteindelijk mogen slapen in hun zelfgebouwde hut. foto: Patricia van den Blink
Jill(L) en Lisette(R) hopen dat ze uiteindelijk mogen slapen in hun zelfgebouwde hut. foto: Patricia van den Blink (Foto: Patricia van den Blink)

Veertigste KVS feestelijk van start

Patricia van den Blink

Opening met veel extra's

Maandag is op het evenemententerrein van het Vogelenzang Park in Spijkenisse de 40ste editie Kinder Vakantie Spelen van start gegaan. Onder het mom van 'Wie jarig is trakteert' werd KVS 2019 feestelijk geopend.

Spijkenisse- Twee lange rijen kinderen staan met hun ouders te wachten om het evenemententerrein van het Park Vogelenzang te mogen betreden. En aan de gezichten van de kinderen is duidelijk te zien dat ze er heel veel zin in hebben. Maar even geduld moeten ze wel hebben.

Eenmaal binnen kunnen de kinderen gratis een Evidesbidon krijgen en bij vrijwilligsters Isa en Siésa een lunchpakket(broodje, pakje drinken en fruit) bestellen. Het duurt wel een tijdje voordat iedereen een plekje In de grote tent heeft gevonden om de opening bij te wonen. Met leuke dansjes en met zingen worden de kinderen bezig gehouden door een groep enthousiaste vrijwilligers die er net zo veel zin in hebben als de kinderen zelf.

Meedoen

Velen hebben hier zelf ooit als kind meegedaan. Zoals eerder genoemde Isa. Voor het tweede jaar helpt ze samen met Siésa mee met KVS. Isa vindt het ontzettend leuk om nu aan de 'andere kant' te staan. "Als kind krijg je eigenlijk niet veel mee hoeveel voorbereiding zo'n evenement vergt. Ik heb echt heel veel respect voor iedereen", zegt ze.

Dan kan de feestelijke opening eindelijk beginnen. Voorzitter René Goossens legt eerst de huisregels uit. Daarna is het aan wethouders Jan Willem Mijnans en Wouter Struijk om het 40ste KVS te openen. Maar niet voordat de heren een mooi cadeau hebben overhandigd, want wie jarig is trakteert, vinden ze. Een mooie cheque van €250,- wordt aan de voorzitter overhandigd.

Met het doorknippen van een lint door Jan Willem zijn de twee bouwdorpen 'Hamerlen' en 'Palletdam' en de Kinder Vakantie Spelen 2019 officieel geopend.De komende twee weken zullen de kinderen volop kunnen genieten. Toch komen de meesten eigenlijk voor het hutten bouwen. Dat geldt ook voor Jill (7) en Lisette(7). Al snel timmeren ze ijverig aan hun hut. "Ik vind het leuk om mijn eigen hut te kunnen maken", zegt Jill.

Papa Vincent is nog even aanwezig om zijn dochter Jill en haar vriendinnetje Lisette een handje te helpen. Ook hij heeft ooit als kleine jongen meegedaan met de KVS en stiekem vindt hij het bouwen nog steeds erg leuk. KVS is op zoek naar donateurs die een bijdrage willen geven voor de aanschaf van pallets. Deze moeten nu gekocht worden voor €1,- per pallet.In totaal worden tussen 2000 en 3000 pallets gebruikt. De KVS is voor kinderen 6 tot en met 13 jaar. Kosten: €2,- per dag Een weekkaart kost voor de 1ste week €10,- en voor 2de week €8,- . KVS duurt tot vrijdag 23 augustus.

Meer informatie is te vinden op de website www.kvs-Spijkenisse.nl.

Shopbox

Meer berichten