John van der Toorn, oud-trainer van Hekelingen en SCO '63, pakte vorig seizoen met Piershil geen enkel punt (foto: John de Pater)
John van der Toorn, oud-trainer van Hekelingen en SCO '63, pakte vorig seizoen met Piershil geen enkel punt (foto: John de Pater) (Foto: maarten de pater)

Het bizarre seizoen van Van der Toorn

Cris Rolandus

266 goals tegen met Piershil

John van der Toorn heeft een bizar seizoen achter de rug bij voetbalvereniging Piershil. De trainer stapte in november in bij de club uit de Hoeksche Waard - Cor van Ruiven had de benodigde papieren niet - en de hoofdmacht eindigde helemaal onderaan in de derde klasse D. En dat niet alleen, Piershil pakte geen punt en incasseerde liefst 266 goals. Gemiddeld tien doelpunten per wedstrijd in de competitie. "En toch hebben wij het maximale eruit gehaald", zegt Van der Toorn.

SPIJKENISSE – De oud-trainer van onder meer Hekelingen, SCO '63, FC Vlotbrug en Vierpolders blijft ook in het nieuwe seizoen de eindverantwoordelijke bij Piershil. Met Van Ruiven en leider Gabor Nagy. "Dit is zo'n leuke ploeg. Het sfeertje was ondanks de resultaten geweldig. In de bus naar uitduels, lekker uit eten met elkaar, dat hoorde erbij om te overleven. Want ja, wij hadden geen voetballers. Dat bedoel ik niet slecht, maar Piershil heeft niet de spelers om in de derde klasse te voetballen. Maar dat wisten wij. Echt, Johan Cruijff zou als hij nog zou leven, ook geen punt hebben gepakt. Toen ik instapte zei het bestuur ook tegen mij: John, je gaat waarschijnlijk geen punt pakken. Gek genoeg is dit avontuur op mijn lijf geschreven. Om hier iets van te maken. Weet je, ik heb ook bij clubs gezeten waar bestuursleden na twee nederlagen naar mij toe kwamen en mij doodleuk vertelden dat een derde nederlaag wel eens consequenties zou kunnen hebben. Daar kan ik niets mee, beetje interessant doen. Doe normaal joh, dit is een hobby. Ook voor mij." Toch kan ook Van der Toorn niet ontkennen dat nederlagen van 15-0 soms hard aankwamen. "Dat is niet leuk. Wij probeerden zo lang mogelijk die eerste goal te voorkomen, dat lukte gaandeweg het seizoen ook. Maar soms stond je met 3-0 achter na tien minuten en hoopte je toch vooral dat die partij wat sneller voorbij was. We verloren ook wel eens met 6-0, dat was eigenlijk een overwinning voor ons. De spelers verzaakten nooit, gingen er elk duel voor, ook bij grote achterstanden. De koppies gingen nooit hangen. Vind ik echt knap. Tegenstanders hadden daar ook respect voor. Wij bleven voetballen."

Shopbox

Meer berichten