De kinderen kregen een clinic van Peter Houtman.
De kinderen kregen een clinic van Peter Houtman. (Foto: )

Jeugd blij met voetbalclinic

NISSEWAARD - Wethouder Wouter Struijk (PvdA) moest eerlijk toegeven dat hij er zelf ook behoorlijk wat van had opgestoken. Hij mocht dan de aftrap geven afgelopen zaterdag van een tweetal voetbalclinics op het afgehekte trapveldje aan de Hongerlandsedijk naast de nieuw woonwijken Fregat en Haven, zijn voetbalkunsten hebben duidelijk bijscholing nodig.

Omstreeks 11.00 uur was het al een drukte van belang rond het mini Kuipje naast het Elementenhuis terwijl pas volgens plan om 12.00 uur Wouter Struijk, samen met oud-Feyenoorder en ex-international Peter Houtman de aftrap verzorgde voor twee voetbalclinics voor kinderen uit de wijk De Elementen.

Jonge profs

Tientallen jonge profs in de dop, zowel jongens als meisjes waarvan er velen gestoken waren in een Feyenoord outfit, luisterden vol interesse en volgden de aanwijzingen van Houtman in de hoop ontdekt te worden door wellicht een onbekende tussen het publiek verscholen voetbalscout. Behalve de twee succesvolle clinics waren er ook andere activiteiten voor oudere kinderen en bewoners. Doel van de dag was en is de sociale cohesie in de wijk verder te versterken en de kinderen een leuke, sportieve dag te bezorgen. Dat laatste is zeker voor honderd procent geslaagd!

Tekst en Foto: Joop van der Hor

Shopbox

Meer berichten