Toenmalig burgemeester van Rotterdam Ivo Opstelten draagt de New York steppers nog steeds een warm hart toe. Foto: Joop van der Hor
Toenmalig burgemeester van Rotterdam Ivo Opstelten draagt de New York steppers nog steeds een warm hart toe. Foto: Joop van der Hor (Foto: Joop van der Hor)

Ivo Opstelten schiet NY-steppers weg

Joop van der Hor

Huldiging Europees kampioene steppen

De New Yorksteppers, van wie verreweg de meesten afkomstig zijn uit Spijkenisse, Hoogvliet en Vlaardingen, zijn bezig met de laatste trainingskilometers voordat ze vertrekken voor hun allerlaatste Goeden Doelen step-fietstocht naar Antwerpen en terug. Op vrijdag 30 augustus om 09.00 uur geeft oud-burgemeester van Rotterdam Ivo Opstelten daarvoor het startschot.

regio - De complete stoet van 30 deelnemers, vergezeld door Europees Kampioen steppen Riek Sinia, haar steppende partner Paul Beelen en de welbekende grote gele Amerikaanse 'Drive to Connect' schoolbus begeven, zich na het startschot vanaf het steppersmonument naast de oude dorpskerk in Hoogvliet, naar het Stadhuis van Spijkenisse. Daar stapt wethouder sport Martijn Hamerslag op de step en stept hij mee naar winkelcentrum Waterland waar een korte tussenstop wordt gemaakt en de kersverse Europees kampioen Riek Sinia zal worden gehuldigd. Op het winkelcentrum vindt een aantal door de buurtgroep Waterland voor stichting Villa Joep georganiseerde activiteiten plaats. Na de korte stop vervolgen de steppers en fietsers richting Antwerpen voor een rit over totaal 250 kilometer. Zondagavond 1 september worden de steppers rond 17.00 uur op een nog nader te bepalen locatie terugverwacht en wordt het bijeengehaalde bedrag bekend gemaakt en een cheque overhandigt aan Leontien Heisen, moeder van de aan neuroblastoom overleden Joep.

Herdenking

Zaterdag is er een echt Hollandsfeest in stepperscafe de Blauwmoezel in hartje Antwerpen met optredens van Sandy Struijs, Rita Young en Ton Riethof. In september 2014 vond de eerste Antwerpenrit plaats, toen voor de vereniging Hartsdromen. De toen in het Antwerpse stepperscafé optredende zangers en vrienden van de stepploeg Ton Tax en Jan van der Laan zijn ondertussen overleden, net als ambassadeur Riem de Wolf. Zij worden middels het aanbrengen van een plaquette herdacht.

Ambassadeur

Oud-burgemeester en minister van justitie en veiligheid in het kabinet Rutte II Ivo Opstelten is sinds de Goede Doelen steprit voor de Make a Wish Foundation - Doe een wens stichting in 2002, ambassadeur van de steppers. Die rit voerde van Washington naar New York. Hij heeft de steppers meerdere malen op bijzondere wijze ontvangen zoals tijdens hun 1106 kilometer lange steptocht 'Rondje Nederland' waar hij op een met mensen gevulde kolkende Coolsingel de herstart verzorgde voor hun Goede Doelenrit voor de DreamFoundation. Dat was tijdens de binnenkomst van de RoPaRun in 2006 waar de steppers een uit kankerpatiënten samengestelde groep van lopers vanaf de Belgische grens vergezelde naar het eindpunt in Rotterdam.

Andere ambassadeurs zijn; zanger Lee Towers, de Vlaardingse zangeressen Rita Young en Sandy Struijs en de overleden zanger Riem de Wolf van de Blue Diamonds.

Shopbox

Meer berichten