tekenmeisjes
tekenmeisjes (Foto: rechtenvij)

Letters, lezen, leren en ledenactie

SPIJKENISSE - Met de letters van het alfabet kun je fraaie kunstwerken maken. Wordt creatief met letters en maak bij De Tekenmeisjes een alfabet poster. Op woensdag schuif je aan bij het voorlezen voor kinderen. En op vrijdag bij het Taalcafé om de taal te leren. Tot slot is de ledenactie van start gegaan waarbij trouwe leden beloond worden.

Spijkenisse Festival
Tijdens het Spijkenisse Festival zijn twee dagen lang activiteiten voor kinderen en volwassenen in De Boekenberg. Op zaterdag genieten kinderen van een Peuterbios-marathon, een show van Mad Science, een workshop van De Tekenmeisjes en nog meer. Op zondag is het Samen op zondag met een creatieve middag voor volwassen.

31 augustus en 1 september ¦12.00 – 16.00 uur ¦ het kinderkookcafé kost €2,- p.p., alle andere activiteiten zijn gratis voor leden en €2,50 voor niet-leden (wel aanmelden)

De Tekenmeisjes in huis (5+)
Met de letters van het alfabet kun je hele fraaie kunstwerken maken. Wordt creatief met letters en maak bij De Tekenmeisjes een alfabet poster. A,B,C, meld je aan en doe mee!
Wo 4 september | 14.30 – 15.30 uur | €1,50 voor leden, anders €3,50

Voorlezen (3-7 jaar)
Iedere woensdag lezen we vanaf 15.00 uur voor aan kinderen van 3 tot 7 jaar. Vooraf aanmelden is niet nodig, kom er gezellig bij zitten!
Wo 4 september | 15.00 uur | gratis

Taalcafé
Elke vrijdagmiddag wordt in De Boekenberg het Taalcafé georganiseerd. In het Taalcafé kunnen anderstaligen in groepjes de taal oefenen onder leiding van een taalvrijwilliger. Zoals samen een stukje uit de krant lezen of een taalpuzzel oplossen.
Vrij 6 september | 13.00 – 14.30 uur | gratis, aanmelden niet nodig

Ledenactie
Maak komende maanden iemand lid* van De Boekenberg en ga op 29 oktober mee naar Tilburg waar we de industriële Lochal bezoeken. Je mag iemand meenemen en het vervoer en de lunch worden verzorgd. Het gratis jeugdabonnement en abonnementen vanaf €10 doen mee met deze actie! Bekijk de voorwaarden op onze website.

Entreekaarten zijn verkrijgbaar bij de klantenservice in de bibliotheek of via www.deboekenberg.nl, tenzij anders vermeld.

Shopbox

Meer berichten