Louis Jacobs uit Spijkenisse hoopt op een veel beter seizoen met NBSVV uit Nieuw-Beijerland (foto: John de Pater)
Louis Jacobs uit Spijkenisse hoopt op een veel beter seizoen met NBSVV uit Nieuw-Beijerland (foto: John de Pater) (Foto: )

Spijkenisser Jacobs wil verbetering

door Cris Rolandus

Met NBSVV in vierde klasse

Louis Jacobs uit Spijkenisse eindigde in het voorbije seizoen als elfde met NBSVV in de vierde klasse G, met slechts twaalf punten. Het moet in de nieuwe voetbaljaargang beter bij de Nieuw-Beijerlandse club. "Vorig seizoen was zeer teleurstellend, daar hadden we ons meer van voorgesteld", zegt de oefenmeester, die gaat starten aan zijn tweede jaar bij NBSVV.

SPIJKENISSE – NBSVV hield in de kelder van de vierde klasse alleen TransvaliaZW en Simonshaven onder zich, nummer tien WCR had bovendien al elf punten meer. "Vorig seizoen startten wij met een op veel plekken gewijzigde ploeg, we hebben een poging gewaagd om er met spelers van het tweede en derde iets van te maken. Dat is qua resultaten niet gelukt, die waren dramatisch. De sfeer was wel perfect, maar je wilt meer natuurlijk", vertelt Jacobs.

De oud-trainer van onder meer Meeuwenplaat, Egelantier Boys en SC Botlek kreeg al snel door dat NBSVV geen rol van betekenis zou gaan spelen in 4G. "Je ziet dat het niet de goede kant op gaat, dat je een beetje onderin gaat zwemmen. Soms moet je een seizoen dan maar voor lief nemen, beseffen dat er even niet meer in zit. Van het komende seizoen verwachten wij met veel nieuwe jongens, van Zuidland en Hekelingen, absoluut meer. Er zit meer voetbal in onze selectie. In totaal hebben wij vijftien nieuwe spelers voor één en twee. Met deze groep willen wij verder gaan bouwen. De sfeer was al goed bij NBSVV, dat was ook vorig seizoen ontzettend fijn, nu de resultaten nog. Dat kan denk ik, al zitten wij gewoon in een zware afdeling. Maar we moeten zeker gokken op een plekje in de middenmoot, alles meer is meegenomen."

Jacobs had altijd al de wens een keer in de Hoeksche Waard trainer te zijn. Vorig seizoen kwam dat avontuur, bij NBSVV in Nieuw-Beijerland. "Dat had ik tien jaar eerder moeten doen joh, ha ha. Dit is zo'n warme club, zo vriendelijk. Ik ben Rotterdamse clubs gewend, dat is toch een ander verhaal. Ook voor mijzelf was vorig seizoen een test. Het was weer mijn eerste klus als hoofdtrainer na een zware knieoperatie."

Shopbox

Meer berichten