Foto: Picasa

't Verlaat goud op NK Triathlon Sprint

Na vorige week twee podium te hebben behaald op het NK Triathlon Olympische afstand (1500 mtr zwemmen, 40 km fietsen, 10 km lopen) stond zaterdag het NK Triathlon over de 'sprint'afstand (750 mtr zwemmen, 20 km fietsen, 5 km lopen) op de agenda van Joey van 't Verlaat, triatleet van TVS'90.

Spijkenisse - In de Ouderkerkerplas stapte Joey, na een uitstekend zwemonderdeel, op een kleine minuut van drie koplopers op de fiets. Een grote groep maakte op de fiets jacht op de koplopers, waardoor de achterstand elke van de 4 fietsrondes terugliep. Uiteindelijk sprongen ruim 40 atleten van de fiets op 15 seconden van de koplopers. Twee man konden vooruit blijven, de latere winnaar Donald Hillebregt en Marco van der Stel. Groot was de verrassing dat als derde Nederlander èn 1e atleet onder de 23 jaar, Joey van 't Verlaat zich aan de finish meldde. Daarmee pakte hij, net als vorige week, ook in Ouderkerk aan de Amstel 2 podiumplekken, en deze keer zat daar ook het hoogste treetje bij.

Uitslag: NK Sprint (Elite) Donald Hillebregt, Marco van der Stel, Joey van 't Verlaat. NK Sprint (<23) Joey van 't Verlaat, Youri Keulen, Ian Pennekamp. 

Shopbox

Meer berichten