De Wereldhavendagen zijn dit jaar groter dan ooit! (Foto: Anne Reitsma)
De Wereldhavendagen zijn dit jaar groter dan ooit! (Foto: Anne Reitsma) (Foto: )

Maritiem spektakel op de Nieuwe Maas

Door de redactie

Wereldhavendagen groter dan ooit

De 42e editie van de Wereldhavendagen op 6, 7 en 8 september is omvangrijker dan ooit. Het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland belooft weer één groot spetterend spektakel te worden met activiteiten en demonstraties op de kades rond de Erasmusbrug en excursies naar onder meer ExxonMobil en chemiebedrijf Huntsman Holland.

Rotterdam - Thema van de 42e editie is 'MariTeam', waarmee de organisatie de schijnwerper wil zetten op het begrip teamwork. Een bijzonder voorbeeld van teamwork is patrouillevaartuig de Zeearend, die aan de Wilhelminapier zal komen te liggen.

Op dit schip werken, politie, douane en de Koninklijke Marechaussee op een unieke manier samen om de Noordzee te beveiligen. Verder keert het Mariniersdorp terug, met schepen van de Koninklijke Marine.

Onder de noemer SummerLabb laat worden alle ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, innovatie en wetenschap getoond. Bijzonder is de komst van de laatste nog varende en in originele staat verkerende haringlogger VL92 Balder, uit 1912 die bij het Maritiem Museum zal aanleggen en ook als een podium van het Shantykoren Festival fungeert.
Op de kades maak je kennis met bedrijven die schepen, kranen en ander imposant materiaal mee nemen. Er zijn excursies naar de havens en uiteraard ontbreekt de spectaculaire vuurwerkshow op zaterdagavond niet.

Het 17e Internationale Shantyfestival Rotterdam presenteert tijdens de Wereldhavendagen 27 koren en groepen uit binnen- en buitenland die hun shanties en andere zeemansliederen zingen.

Deze editie kun je onder andere rekenen op het Shantykoor Rotterdam, El Pony Pisador, de Vlaardingse Muiters en Barend Fox. Op een hoofdpodium op Plein 1940 en nog een aantal andere podia rond de Leuvehaven.

 

Kijk voor het gehele programma op www.wereldhavendagen.nl

Shopbox

Meer berichten