Marco van Putten is sinds begin dit jaar voorzitter van zaterdag derdeklasser SC Botlek (foto: John de Pater)
Marco van Putten is sinds begin dit jaar voorzitter van zaterdag derdeklasser SC Botlek (foto: John de Pater) (Foto: john de pater)

'Het voorzitterschap geeft energie'

De hoofdmacht van SC Botlek speelt ook dit seizoen gewoon in de derde klasse, maar het was wel billenknijpen vorig seizoen voor de club uit Spijkenisse. In de nacompetitie wist het eerste team zich te handhaven op dat niveau. "Een seizoen met veel tegenslagen", zegt voorzitter Marco van Putten. "Maar oké, het is goed gekomen. Gelukkig, want wij willen een goede derdeklasser zijn."

door Cris Rolandus

SPIJKENISSE – Van Putten is sinds 11 januari van dit jaar voorzitter van SC Botlek. "Ja, het is leuk en boeiend. En het kost veel tijd, dat wel. We hebben met z'n allen genoeg te doen. Ik doe het met plezier, maar er komt veel op je af. Verrassend is dat niet, ik had me er al een beetje op voorbereid. Had een beeld van wat er ging komen als ik ja zou zeggen", aldus Van Putten, die tien jaar lid is van SC Botlek. "Het was mij al vaker gevraagd om voorzitter te worden, maar ik heb de boot lang afgehouden. Begin dit jaar ben ik dan toch begonnen. Het is een uitdaging, ook de combinatie met werk en privé, maar dat lukt. Het geeft een goed gevoel."

Dat voelt Van Putten vooral op de zaterdagen. "Je krijgt er echt veel voor terug, vind ik. Complimenten van mensen op de club. Kinderen die het naar hun zin hebben op de velden, dat geeft energie. Daar doe je het wel voor. In een goede sfeer, want dat is het belangrijkste. De mensen moeten het fijn hebben, daar werken wij als club hard aan. Het moet gezellig zijn en leuk. Het is meer dan alleen een potje voetballen."

Van Putten is nog geen jaar voorzitter, maar steekt al tien jaar de handen uit de mouwen bij SC Botlek. "Eigenlijk vanaf het moment dat ik lid werd, toen mijn kinderen hier gingen voetballen. Clinics geven en trainingen, als begeleider mee naar kampen. En nu dus het voorzitterschap. We hebben momenteel zeshonderd leden, waarvan vijfhonderd spelende leden. Dat is heel goed. Voor sommige leeftijdscategorieën hebben we op dit moment zelfs een wachtlijst. Maar we nodigen iedereen natuurlijk uit om contact op te nemen met de ledenadministratie. Zeker oudere jeugd is welkom. Dit jaar was het verloop laag, daar zijn we best trots op."

Shopbox

Meer berichten