Opa van der Waag was totaal verrast door het lintje. (foto: Martin M. Marcus)
Opa van der Waag was totaal verrast door het lintje. (foto: Martin M. Marcus) (Foto: )

Lintje voor de heer van der Waag

Afgelopen zaterdag reikte burgemeester Foort van Oosten een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer van der Waag. Hij deed dit na een lezing in het Dorpshuis in Hekelingen.

Nissewaard - De heer van der Waag heeft zich jarenlang belangeloos ingezet voor de genealogische vereniging Ons Voorgeslacht en daarnaast met zijn vrijwilligerswerk vele historici en genealogen geholpen. Hij heeft van 1 mei 1952 tot 1 mei 1996 diverse bestuursfuncties vervuld voor de Hollandse Vereniging voor Genealogie "Ons Voorgeslacht."

Daarnaast was hij ook redacteur van het maandblad van de vereniging dat iedere maand verscheen. Hij verzorgde gedurende 46 jaar tal van genealogische publicaties en bronbewerkingen op het gebied van historie en genealogie. Onderzoekers in het heden en verleden hebben hier veel gebruik van gemaakt tot op de dag van vandaag.

Van 1998 tot 2018 is de heer Van der Waag vrijwilliger bij het gemeentearchief van Schiedam geweest. Gedurende diverse perioden deed hij dit ook voor de archieven van Rotterdam, Leiden en Brielle. Zijn meesterwerk heeft betrekking op de stad Leiden. Van de weeskamer, een instantie die opkwam voor de belangen van minderjarigen.

Shopbox

Meer berichten