Initiatiefneemster Corrie Koole hoopt net zoveel mensen te mogen verwelkomen als vorig jaar.
Initiatiefneemster Corrie Koole hoopt net zoveel mensen te mogen verwelkomen als vorig jaar. (Foto: )

Info & mode voor borstkankerpatiënten

Op 1 oktober aanstaande zal voor de vijftiende keer een Informatieavond&Modeshow voor (borst) kankerpatiënten worden gehouden. Doel van de avond is om (ex)borstkankerpatiënten en hun naasten te helpen en te informeren over de ziekte en diverse behandelingsmogelijkheden.

door Patricia van den Blink

Spijkenisse-Initiatiefneemster Corrie Koole kijkt erg uit naar deze avond, die net als vorig jaar in Spijkenisse zal plaatsvinden. Bijna 15 jaar geleden werd bij haar een agressieve vorm van borstkanker ontdekt. De periode die volgde: operatie, chemo en bestralingen volgde. "Als ik dit overleef, wil ik me inzetten voor lotgenoten en hun dierbaren", was toen haar voornemen. Ze besloot om informatieavonden te organiseren. "Natuurlijk kan je ook bij informatieavonden in het ziekenhuis terecht, maar de Informatieavond & Modeshow is veel laagdrempeliger. Iedereen komt hier voor hetzelfde. Het is misschien wat informeler dan in een ziekenhuis", vindt ze. Toch was het aanvankelijk niet makkelijk om een zaal te vullen. "Aanvankelijk mochten we blij zijn als zo'n 30 mensen kwamen. Door een artikel in De Botlek vorig jaar kregen we ineens veel meer aanmeldingen. Ruim honderd", weet Corrie te vertellen. Het viel voor haar dan ook niet mee om voor een volle zaal te spreken. "Ik heb nogal last van plankenkoorts", moet ze lachend bekennen. "Maar na afloop heb ik alleen maar positieve reacties gekregen".

Wat kunnen de bezoekers deze keer verwachten.

Programma

Net als vorig jaar zullen ook deze keer een aantal gastsprekers aanwezig zijn. Zo zal er een medisch maatschappelijk werker van het Erasmus MC Kanker Instituut informatie geven over de psychologische gevolgen van borstkanker. Verder zal er een huid-en oedeemtherapeut, een fysiotherapeut en een diëtiste voor kortdurende nazorgtraject voor borstkanker aanwezig zijn. Tijdens de modeshow zullen o.a.verschillende haarwerken, borstprothese, lingerie en badmode en diverse kleding geshowd worden".

Het gaat nog steeds goed met Corrie. En ondanks dat ze iedere keer opnieuw opkijkt naar de jaarlijkse controle, blijft ze positief. Ze is en blijft een vechtster tegen deze vreselijke ziekte. Een ziekte die iedereen kan treffen. En hoewel Corrie inmiddels genezen verklaard is, blijft de angst bestaan dat de ziekte ooit terugkomt. Haar belofte om lotgenoten te helpen, heeft ze inmiddels meer dan waargemaakt. Zelf hoopt ze dit nog vele jaren te kunnen blijven doen. Corrie hoopt dat er, net als vorig jaar, veel bezoekers zullen komen. De Informatieavond &Modeshow zal plaatsvinden op 1 oktober. Locatie: Ambiance Zalenverhuur, Winston Churchullaan 227. Tijd: 19.00-22.30. Zaal open vanaf: 18.30 uur. Toegang is gratis. Wel aanmelden. Tel:06-16764544 of per e-mail:corriek58@hotmail.com.

Shopbox

Meer berichten