De verdachte Gabriel Spoon (links) naast het slachtoffer Willem Westerveld.
De verdachte Gabriel Spoon (links) naast het slachtoffer Willem Westerveld. (Foto: vrij van rechten)

De morphinemoord van 1912 en meer over Zuidland

De moord op Willem Westerveld aan de Haasdijk haalde in 1912 de landelijke kranten en werd bekend als 'de morphinemoord'. Zijn buurman Gabriel Spoon werd verdachte en de juridische strijd werd tot aan de Hoge Raad uitgevochten.

Zuidland - Het gehele verhaal kunnen geïnteresseerden lezen in het tweede deel van “Verhalen en Foto’s uit de Stamboom van Zuidland” dat vanaf zaterdag 14 september te koop is. Daarin nog veel meer verhalen over Zuidland en Zuidlanders van het vroege en recente verleden. Zo kunnen lezers lezen over de komst en het verdwijnen van het trammetje en over hoe Arie van der Waal en Arie van den Hooven in 1890 strijden om de gunst van Maria Zevenbergen.

De geschiedenis van het pand Ring 14 (De Valk) en daarmee de winkel van Henk Boer staat beschreven in dit boekwerk; de eerste Slandenaar in Amerika (1656!) en wat hebben twee Amerikaanse presidenten met Zuidland te maken?

Te koop

Geïnteresseerden in het verleden van Zuidland lezen het en nog veel meer in “Verhalen en Foto’s uit de Stamboom van Zuidland, deel 2” van Arjen Buikstra. Op 14 september is dit boekwerk te koop in de kerk tijdens de Jaarmarkt en daarna bij de historische vereniging Zuytlant, de CIGO boekhandel in winkelcentrum Slands Hof in Zuidland. Mensen die het boek online willen bestellen, kunnen dit doen via de website www.wonka.nl.

Shopbox

Meer berichten