Stemmen in Nissewaard heeft niets te maken met de verkiezingen maar alles met muziek.
Stemmen in Nissewaard heeft niets te maken met de verkiezingen maar alles met muziek. (Foto: Ceryl Pluimakers)

Muzikale stemmen in Nissewaard

NISSEWAARD- Op 14 september 2019 staat de regio Nissewaard in het teken van Open Monumentendag, een initiatief dat mogelijkheden biedt voor een sfeervol extra evenement: 'Stemmen in Nissewaard' en dat heeft niets, maar dan ook helemaal niets met verkiezingen of politiek te maken maar wel met de stemmen van verschillende vocalisten.

door Joop van der Hor

In samenwerking met de werkgroep Open Monumenten is de afgelopen jaren het regionale muziekfestival 'Stemmen In Nissewaard' opgezet dat zich afspeelt in diverse monumentale locaties. De menselijke stem vormt het centrale thema van dit evenement. Op zes verschillende plekken in Nissewaard worden verbale activiteiten georganiseerd welke bijna allemaal deel uit maken van de in het kader van de Open Monumentendag georganiserde regionale fietsroute. 'Stemmen In Nissewaard' wordt georganiseerd door Stichting Cultuur in Nissewaard (CIN) met als doel; het stimuleren van culturele projecten en evenementen in Nissewaard en omgeving.

Burgemeester Foort van Oosten opent zaterdag 14 september het festival voorafgaande aan het optreden van Kiki Schippers om 10.30 uur in de Hervormde Kerk aan de Lageweg 1 in Simonshaven. Kiki Schippers staat bekend als eigenwijs, ontwapenend, kwetsbaar en fel. Met haar liedjes verovert ze volgens programmeur van het festival Cyriel Pluimakers 'ieder publiek'.

PROGRAMMA

Het optreden van Kiki Schippers duurt tot 10.45 uur. De overige tijden en artiesten zijn; van 12.00 tot 12.45: Channa Malkin & Izhar Elias in de Hervormde Kerk aan het Kerkplein 11 te Abbenbroek met een ontroerend en betoverend concert vol barok en Sefardische muziek. Van 13.00 tot 14.00 een lunchconcert in café-restaurant de Hoecksack aan de Markt 9 te Heenvliet met Youri Lentjes. Youri is één van de beste jonge singer songwriters van Nederland. Prijs van de lunch is € 15,-, verplicht reserveren via 0181-661395. Van 14.30 tot 15.15 in de Onze Lieve Vrouwekerk aan het Kerkplein 7 te Geervliet optreden van Leatitia Gerards & Ramon van Engelhoven. Deze klassieke zangeres en pianist behorend tot de grootste talenten van dit moment.

NICO DIJKSHOORN

van 16.00 tot 16.45 in Galerie RAR aan het Noordeinde 7 te Spijkenisse een optreden van de bekende columnist, dichter, schrijver en muzikant Nico Dijkshoorn, bekend van o.a. De Wereld Draait Door. Om 11.00 uur is er een 4+ kinderprogramma in de Bibliotheek De Boekenberg te Spijkenisse met de voorstelling 'De Vriendelijke Draak'. Toegang 3 euro. Voor meer informatie kunt u kijken op de site www.stemmeninnissewaard.nl . Programmeur Cyriel Pluimaker verwacht veel van 'Stemmen in Nissewaard'. 'Het programma is te mooi en te divers om thuis te blijven. Wie dat wel doet krijgt daar onherroepelijk spijt van.'

Shopbox

Meer berichten