Slaan van eerste paal van Taxibedrijf Overgaauw in 1999.
Slaan van eerste paal van Taxibedrijf Overgaauw in 1999. (Foto: Picasa)

Kort nieuws

Taxi Overgaauw 60!

Regio - In verband met het 60-jarige bestaan van Taxi Overgaauw, wordt gezocht naar zoveel mogelijk oud-werknemers, waarvoor c.q. waarmee dit jubilerende taxibedrijf iets leuks wil gaan doen. Alle ex-werknemers worden verzocht om hun naam, e-mail, adres en telefoonnummer te mailen naar oudwerknemer@taxiovergaauw.nl. Kijk voor meer info op facebook:Taxibedrijf Overgaauw.

Storytellers in The Window

Nissewaard - "Telling stories" is niet zomaar een vak. Het is weinigen gegeven om dit op een boeiende manier te kunnen doen. Bezoekers genieten van twee storytellers op zaterdag 21 september. Dit evenement start om 15.30 uur en eindigt als de laatste gast vertrokken is. De eerste storyteller vertelt zijn verhaal d.m.v. zijn schilderijen.

John Steinhauer schildert wat zijn onderbewustzijn hem ingeeft. Vaak weet hij bij aanvang niet welke kant het opgaat, maar gaandeweg wordt dit duidelijk. De betekenis is vaak indringend en getuigt van een groot filosofisch inzicht. In zijn eigen poëtische stijl geeft hij uitleg in het boekje wat is uitgebracht n.a.v. deze expositie, die duurt tot medio november.

De tweede storyteller is Jowan, singer-songwriter, bekend van het duo "In2Fout" en hij weet met zijn rake teksten en melodieuze composities zijn publiek altijd weer te raken. Kom vooral luisteren en laat je ontroeren door zijn verhalen, die in deze harde tijd een ware verademing zijn. Het adres:

Galerie The Window, Mr. P.J. Oudweg 34, 3214 XN in Zuidland (Dit is in het midden van het overdekte winkelcentrum S'lands Hof).

Ijs voor harde werkers

Nissewaard - Traditiegetrouw hebben Albert Heijn Heenvliet en ONS Nissewaard afgelopen zomer de kinderen en de vrijwilligers van de Vakantie Spelen in Spijkenisse, Geervliet en Zuidland een ijsje uitgedeeld. De kinderen, die in het warme weer hard aan het werk waren om een mooie hut te bouwen, reageerden enthousiast op de verkoelende traktatie. Al snel vormde zich een lange rij voor de bekende ONS eend.

AH Heenvliet en ONS Nissewaard willen met het uitdelen van ijsjes steun uitspreken aan de organisatie van de Vakantie Spelen. Vele vrijwilligers die zich al vele jaren inzetten om de jeugd in de gemeente topweken te bezorgen in de zomervakantie.

Spreekcursus Engels

Nissewaard - Voor de groepscursus Engels zijn er nog plaatsen vrij op diverse taalniveaus. Stap voor stap leren cursisten in de taal spreken of vlotter communiceren. Doel: Binnen een half jaar is uw Engels op comfortabel spreekniveau! Inschrijven of informatie opvragen via: www.eurotaal.com. Of stuur een mail naar: info@eurotaal.com. Ook mogelijk, bel voor informatie met studieadviseur Laurens 't Hart - 0653 317 615.

Broem-rit

Nissewaard - Al jaren is de zogenaamde Broem-rit een begrip in Spijkenisse. Tegenwoordig heet deze cursus de opfriscursus rijvaardigheid senioren. Ook dit jaar kunnen 55-plussers op maandag 7 oktober hun rijvaardigheid weer testen. De organisatie is in handen van Stichting Welzijn Ouderen, gemeente Nissewaard en Veilig Verkeer Nederland.

Door mee te doen krijgen ouderen de mogelijkheid om in een ontspannen sfeer hun rijgedrag en verkeerskennis te testen. Naast de rit nemen deelnemers ook deel aan een opfrissing van de verkeersregels en een test van het gezicht, gehoor en reactievermogen. Deelname is mogelijk voor automobilisten die 55 jaar of ouder zij. De eigen bijdrage is € 15,00. Meld je aan via (0181) 695 255 of activiteiten@swospijkenisse.nl.

Rommelmarkt Zuidland

Zuidland - De Protestantse Gemeente in Zuidland houdt op zaterdag 14 september haar jaarlijkse rommelmarkt. Het evenement vindt plaats rondom de Dorpskerk aan de Kerkstraat in Zuidland. De rommelmarkt begint om 9.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Tegelijkertijd vindt elders in het dorpscentrum ook de jaarmarkt plaats. De opbrengst van de rommelmarkt gaat naar het onderhoud van de kerkgebouwen en pastorieën van de gemeente.

Kom je bij me eten?

Nissewaard - Op woensdag 2 oktober organiseren Stichting Welzijn Ouderen en Humanitas, Terras aan de Maas weer het project "Kom je bij me eten". In het project Kom je bij me eten zoekt Humanitas gastheren/gastvrouwen die twee tot vier senioren uitnodigen om bij hen de avondmaaltijd te gebruiken. De senioren worden thuis opgehaald en bij hun gastgezin gebracht om daar te genieten van de gezelligheid en de maaltijd. En natuurlijk wordt de mensen ook weer thuis gebracht.Meld je aan via telefoonnummer (0181) 695 255 u kunt dan vragen naar Francis Hoonhout of via mail activiteiten@swospijkenisse.nl.

Kinderdisco

Spijkenisse - Er is op zaterdagavond 21 september een kinderdisco. Deze wordt gehouden bij wijkgroep Groenewoud aan de Eikenlaan 88e voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De disco is van 18.00 tot 21.00 uur. De zaal gaat open om 17.30 uur. De muziek is in handen van een ervaren dj. De kinderen kunnen verzoekjes aanvragen. De entree voor deze avond is € 1,50 pp. Kinderen moeten zich voor deze avond wel aanmelden. Voor vragen of aanmelden bel 0620871617 of mail naar tdmoonen@hotmail.com.

Rommelmarkt Drenkwaard

Zuidland - Na de rommelmarkt in de avond in februari heeft de Drenkwaard besloten weer een avond rommelmarkt te houden. Het blijft zoeken naar een zaterdag waarop er geen verhuur is zegt de manager van MFC de Drenkwaard. De eerstvolgende keer dat bezoekers kunnen rommelen is op vrijdagavond 27 september februari van 18.00 tot 21.00 uur. De toegang is gratis.

Shopbox

Meer berichten