Spelers van Zuidland vieren een doelpunt in de bekerwedstrijd tegen OSV Oud-Beijerland (foto: John de Pater)
Spelers van Zuidland vieren een doelpunt in de bekerwedstrijd tegen OSV Oud-Beijerland (foto: John de Pater) (Foto: john de pater)

Nieuwe start voor jong Zuidland

Deze zomer keerde Tom Larssen terug op het oude nest bij Zuidland. Met de hoofdmacht van de vereniging start de oefenmeester - de afgelopen jaren actief in Hellevoetsluis bij FC Vlotbrug – na de degradatie van vorig seizoen in de derde klasse. Met een heel jonge selectie. "Wij gaan soms door de ondergrens zakken en soms verrassen", denkt Larssen.

door Cris Rolandus

ZUIDLAND – Veel spelers besloten na de afzink uit de tweede klasse hun heil elders te zoeken. Dat gat is opgevuld met vooral eigen jongens. "Spelers van 17, 18 en 19 jaar met name. Ook wel wat ouderen, maar vooral veel tieners. Spelers die ongelofelijk enthousiast zijn, maar het is nogal wat als je een heel elftal kwijtraakt natuurlijk. Vijf sterkhouders en ook nog eens vijf in de breedte."

De voorbereiding van Zuidland is er één met pieken en dalen. "We speelden vriendschappelijk tegen GHVV '13, OHVV en Abbenbroek. Wedstrijden die wij allemaal verloren. Dan denk je heel even: dit gaat de verkeerde kant op. Maar je ziet langzaam maar zeker dat die gasten het oppakken. Ze willen ontzettend graag en gaan echt stappen maken dit seizoen. De vraag is hoe snel en wat het ons op gaat leveren. De basis is wel krap. Als wij wat schorsingen of blessures krijgen, hebben we een serieus probleem."

Zwaar seizoen

Meedoen om het kampioenschap in de derde klasse D lijkt uitgesloten. "Het wordt best een zwaar seizoen. Deze afdeling is leuk, maar ook ontzettend zwaar. Er zitten niet veel zwakke broeders in 3D, echt niet. Mijn oude club FC Vlotbrug heeft een uitstekend elftal, Rijnmond Hoogvliet Sport, OVV, Rhoon en CION ook. De gouden tijden van Zuidland zijn voorbij, wij moeten even geduld hebben en weer bouwen. Dat gaan we met z'n allen doen, de mensen in de staf ken ik goed, van mijn vorige periode hier. Dat is echt top", aldus Larssen, die vijf jaar geleden van Zuidland vertrok naar FC Vlotbrug. Afgelopen zaterdag boekte Zuidland een prima resultaat in de beker tegen OSV Oud-Beijerland. Dat werd 1-1. Komend weekend speelt Larssens team tegen het Oudenhoornse OHVV.

Shopbox

Meer berichten