Logo debotlek.nl


"Prijzen winnen zit niet in het DNA bij Feyenoord. Maar dat is dus een mentaal dingetje. Het zou doodzonde zijn als je daardoor punten verspeelt," zegt Jack van den Berg, trainer van Poortugaal.
"Prijzen winnen zit niet in het DNA bij Feyenoord. Maar dat is dus een mentaal dingetje. Het zou doodzonde zijn als je daardoor punten verspeelt," zegt Jack van den Berg, trainer van Poortugaal. (Foto: John de Pater)

Kan Feyenoord de titel prolongeren?

  Sport

Spijkenisse - Slechts eenmaal in de geschiedenis van de club slaagde Feyenoord er in om de landstitel te prolongeren. Na het kampioenschap in 1961 eindigden de Rotterdammers ook een jaar later bovenaan in de eredivisie. Kan het huidige Feyenoord van trainer Giovanni van Bronckhorst na de eerste titel in 18 jaar ook in 2018 richting een volgepakte Coolsingel? Trainers uit de amateurvoetbalwereld zien kansen.

"Vorig seizoen verwachtte ik het ook niet. Dus ja. Als de spelers maar niet makkelijker gaan denken. Ze moeten wellicht wennen aan de status, aan het kampioen zijn. Kijk, als een club als FC Barcelona kampioen wordt, kunnen ze dat een jaar later weer worden. Prijzen winnen zit in het DNA van die club. Bij Feyenoord niet. Maar dat is dus een mentaal dingetje. Het zou doodzonde zijn als je daardoor punten verspeelt," zegt Jack van den Berg, trainer van ASWH en Poortugaal.

Rob Vuik

Rob Vuik, trainer van OVV, is ook hoopvol gestemd. "Waarom niet? "PSV gaat een moeilijk jaar krijgen, Ajax vond ik in de tweede helft tegen OGC Nice (voorronde Champions League, red.) indruk maken, maar Feyenoord maakt een goede kans. De grootste kanshebber zelfs, denk dat Feyenoord het beste team heeft."

John Stougje

Toch zijn er ook twijfels. Bij John Stougje bijvoorbeeld, trainer van derdeklasser GHVV '13. "Ik denk dat ze er kwalitatief op achteruit zijn gegaan. Feyenoord moet Robin van Persie halen. Hij kan met zijn ervaring iets toevoegen, zeker in de Champions League. Het wordt een zwaar jaar, met het Europese voetbal."

Marco van Rijn

Marco van Rijn, trainer van Rhoon, ziet Feyenoord de titel niet prolongeren. "Het wordt een veel zwaarder seizoen met de Champions League. Denk dat de groep niet breed genoeg is. En de hiërarchie in de kleedkamer is ook een dingetje nu Dirk Kuyt gestopt is. Van Persie moet je altijd halen, met zijn staat van dienst."

Jack van den Berg

"Heb je nog wat aan Van Persie?", vraagt Van den Berg zich af. "Is hij een leider, zoals Kuyt dat was? Heb dat nooit in hem gezien. Ik geloof echt wel dat hij niet meer zenuwachtig is voor een potje in de Champions League, maar wat als het slecht gaat?"

Johan Cruijff Schaal

Feyenoord speelt komende zaterdag in de eigen Kuip als regerend landskampioen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Vitesse, de bekerwinnaar van afgelopen seizoen. Een week later opent de Rotterdamse club de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Twente. Een week later wacht in Kralingen stadgenoot Excelsior, dat vorig seizoen verrassend twaalfde werd.

(Tekst Cris Rolandus, foto: John de Pater)

Reageer als eerste
Meer berichten