SCO '63 doet volop mee in de strijd om de bovenste plaatsen in de vierde klasse G, achter de gedoodverfde titelfavoriet OVV uit Oostvoorne.
SCO '63 doet volop mee in de strijd om de bovenste plaatsen in de vierde klasse G, achter de gedoodverfde titelfavoriet OVV uit Oostvoorne. (Foto: John de Pater)

SCO '63 trots op tweede plaats in 4G

  Sport

Spijkenisse - Tweede achter koploper OVV in de vierde klasse G. Trainer Peter Hoek glimt van oor tot oor. "Ongelofelijk hè", lacht hij. "Dit is zo leuk joh, we hebben de wind ook wel een beetje mee hoor." Afgelopen weekend rekende het visitekaartje van de club uit Spijkenisse in de laatste wedstrijd van 2017 af met hekkensluiter TransvaliaZW. Het werd 6-0 voor de runner-up in de competitie.

Daarvoor won SCO '63 nog van concurrent BZC/Zuiderpark, dat op dat moment op de tweede plaats bivakkeerde (2-4).

Sfeer

"Dit doet de sfeer op de club erg goed", zegt Hoek, die vorig seizoen met SCO '63 een bijrol vervulde in de vierde klasse. "Je staat na twaalf wedstrijden ook gewoon waar je hoort te staan. We staan tweede, dan hebben wij dat verdiend. Maar goed, we gaan het zien na de winterstop. Dit motiveert andere clubs natuurlijk ook wel, zo is het. Niet dat ze direct anders tegen ons gaan spelen, maar wij zijn nu wel de nummer twee. Wij moeten ons daar tegen wapenen, ik vind dat een enorme uitdaging voor het tweede deel van het seizoen."

Hoogst haalbare

De tweede plaats is normaal gesproken het hoogst haalbare voor SCO '63 dit seizoen. Maar er zijn veel kapers op de kust. Lijstaanvoerder OVV, dat vijf punten meer heeft dan Hoeks formatie, blijft waarschijnlijk uit zicht. "Als zij gemotiveerd blijven tot aan het einde van de rit, worden zij kampioen. Beste ploeg, grotere club. Maar goed, ik weet ook dat het moeilijk is om juist die motivatie te houden."

Klap op klap

In de laatste wedstrijd van dit jaar mocht SCO '63 geen punten verspelen, tegen TransvaliaZW, dat slechts drie punten heeft en onderaan staan. "Wij wonnen wel met 6-0, maar ik neem toch mijn petje af voor TransvaliaZW en trainer André Linger. Een leuk voetballende ploeg, dat vind ik knap als je iedere week klap op klap te verwerken krijgt en laatste staat."

Hekelingen

Achter SCO '63 bezet Hekelingen de derde positie, op twee punten van de nummer twee. Afgelopen weekend won het team van trainer Ad Reijtenbagh met 4-2 van RDM. OVV zegevierde zaterdag thuis met 6-0 tegen het Hellevoetse FC Vlotbrug.

Koploper OVV

SCO '63 verloor in de eerste seizoenshelft slechts eenmaal. Niet OVV (1-1), maar Vierpolders was te sterk voor het team van trainer Peter Hoek. Het werd 3-1. Vierpolders staat op de zesde positie in de vierde klasse G, met twintig punten uit elf duels. Koploper OVV won negen van de twaalf wedstrijden en speelde driemaal gelijk. SCO '63 volgt op vijf punten van de club uit Oostvoorne.

Meer berichten