Richard Koutstaal heeft het naar zijn zin in Oud-Beijerland bij vierdeklasser OSV, na de afgelopen twee jaar bij SC Botlek actief te zijn geweest.
Richard Koutstaal heeft het naar zijn zin in Oud-Beijerland bij vierdeklasser OSV, na de afgelopen twee jaar bij SC Botlek actief te zijn geweest. (Foto: John de Pater)

Richard Koutstaal wil één ding: promoveren

  Sport

Spijkenisse - Richard Koutstaal moest vorig seizoen na twee jaar vertrekken bij SC Botlek en vond onderdak in Oud-Beijerland, bij vierdeklasser OSV. Met die club wil de trainer uit Spijkenisse omhoog, richting de voor hem bekende derde klasse.

Halverwege competitie staan de Oud-Beijerlanders derde in 4H, op drie punten van koploper DVV '09. Op de vraag of OSV kan promoveren dit seizoen, is Koutstaal duidelijk. "Ja, absoluut. Sterker nog, dat moet zelfs met deze groep, die druk wil ik mezelf wel opleggen."

Niet onder de indruk

Vooralsnog behoort OSV Oud-Beijerland tot de brede top van de vierde klasse H, met vier clubs binnen drie punten van elkaar. Naast DVV '09 en OSV doen momenteel ook WFB en ZBVH mee om de titel. Die prijs moet naar OSV gaan, vindt Koutstaal. "Ik ben van niet één tegenstander onder de indruk, we hebben ze op WFB na, allemaal gehad inmiddels. Het is voor de club en deze groep belangrijk om te promoveren naar de derde klasse. Wat dat betreft vind ik wel dat wij iets achter lopen op schema."

'Iets te weinig'

OSV had meer punten moeten hebben. "We hebben iets te weinig, maar goed, we staan er gewoon bij. Drie punten achterstand is niet veel, Die wedstrijd tegen DVV '09 bijvoorbeeld in de eerste seizoenshelft, die eindigde in 0-0. Ongelofelijk, want dat had 5-0 of 5-1 kunnen zijn. Dat zijn dure punten die je nu vooralsnog te kort komt. Kansen krijgen wij genoeg."

Handbalopstelling

Koutstaal, die jarenlang in de derde klasse actief is geweest, moest wennen aan de vierde klasse, geeft hij toe. "Tegenstanders spelen vaak in een soort van handbalopstelling, een muur waar je doorheen moet. Dat is best lastig. Ik heb daardoor wel mijn speelwijze een beetje aan moeten passen, we spelen met iets meer geduld, proberen ook de tegenstander uit de tent te lokken om zo ruimte te creëren."

Pontje pakken

"Wij moeten uit die vierde klasse, hebben de beste ploeg van deze competitie. Dat hoor je ook veel om je heen, maar goed, we staan voorlopig niet bovenaan. Ik heb het naar mijn zin bij OSV, de taal is hetzelfde, alleen een paar keer per week het pontje pakken nu," lacht hij.

De stand

In de vierde klasse D voert DVV '09 de ranglijst aan, gevolgd door WFB, OSV Oud-Beijerland en ZBVH uit Zuid-Beijerland. Op zaterdag 27 januari hervat Spijkenisser Richard Koutstaal de competitie moet OSV met een wedstrijd tegen Melissant. Die club staat elfde in de competitie met twaalf punten uit tien wedstrijden. OFB is hekkensluiter met slechts één schamel puntje.

(Tekst: Cris Rolandus, foto: John de Pater)

Meer berichten