SCO '63 wacht na de winterstop direct zware weken in de zaterdag vierde klasse G.
SCO '63 wacht na de winterstop direct zware weken in de zaterdag vierde klasse G. (Archieffoto: John de Pater )

SCO '63 droomt van kampioenschap

  Sport

Spijkenisse - De voetballers van SCO '63 doen halverwege competitie mee in de top van de vierde klasse G. De ploeg uit Spijkenisse staat tweede in de rangschikking, op slechts twee punten van lijstaanvoerder BZC/Zuiderpark. Een prijs lonkt voor het team van trainer Peter Hoek, die waakt voor een terugslag van zijn ploeg in deel twee van het seizoen.

Vorig seizoen liet SCO '63 het namelijk na de winterstop helemaal liggen. "Dat willen we niet nog een keer meemaken. We moeten scherp uit de winter komen", waarschuwt Hoek zijn spelers.

Enorm gemotiveerd

De oefenmeester doelt ook op de eerste tegenstanders in januari. GSC/ODS is de eerste opponent op 19 januari, zeven dagen later wacht een confrontatie met ZBC '97. Twee clubs die net als de Spijkenissers meestrijden om de titel in 4G. "Je merkt wel dat het leeft op de club, bij de spelers. Iedereen is enorm gemotiveerd, ook door de goede resultaten natuurlijk."

Tweede periodetitel

Eind januari weet SCO '63 wellicht waar het staat en of het team een gooi kan doen naar het hoogst haalbare. Een tussenstap zou zelfs nog het winnen van de tweede periodetitel kunnen zijn. SCO '63 is daarbij wel afhankelijk van BZC/Zuiderpark, dat ook in die periode twee punten meer heeft. "Het gaat momenteel heel goed met ons, we hebben een goede reeks achter de rug", vindt ook Hoek.

Grote bek

De trainer van het visitekaartje van de club hoopt op een snelle beloning. "Ik heb aan het begin van het seizoen met mijn grote bek gezegd dat we voor een prijs moeten gaan", lacht hij. "Het zou super zijn. Het kan ook. Ik heb iedereen zo'n beetje aan boord nu, geen blessures. Dat betekent dat ik werk met een groep van achttien spelers. Toen wij laatst tegen BZC/Zuiderpark speelden, zei trainer Frans van Helden al dat de titelstrijd tussen ons zou gaan. Nou, wellicht."

Verschillen klein

De verschillen zijn echter klein, ook met de clubs daaronder. Zelfs nummer zes ZBVH uit Zuid-Beijerland heeft slechts zes punten minder dan koploper BZC/Zuiderpark. SCO '63 won tot dusver acht van de elf gespeelde wedstrijden. Driemaal verloor Hoeks team in de eerste helft van het seizoen.

Twee punten achter

SCO '63 staat halverwege competitie slechts twee punten achter BZC/Zuiderpark. Ook Zinkwegse Boys, ZBC '97, GSC/ODS en ZBVH doen volop mee in de strijd om het kampioenschap in de vierde klasse G. Onderin wachten twee clubs nog op de eerste overwinning. TransvaliaZW en Simonshaven verzamelden pas twee punten. NBSVV staat daarboven met zes punten. Hekelingen is de huidige nummer negen met elf punten uit elf duels. Op 19 januari speelt Hekelingen uit tegen Goudswaardse Boys.

(Tekst: Cris Rolandus, foto: John de Pater)

Shopbox

Meer berichten